Kayıt Ol
Yeni Şifre
Gül Yaprağı
Gül, gülgiller familyasının Rosa cinsinden güzel kokulu bitkidir. Ana vatanı Asya olan gülün bazı türleri Avrupa, Kuzey Amerika ve Kuzeybatı Afrika'da yetişir. Gül yaprakları ve tomurcuklarından elde edilen çay şifa kaynağıdır. Bir çok hastalığa iyi gelmesinin yanı sıra hem yemeklerde hem de içeceklerde kullanılan ender bitkilerden biridir.
Faydaları nelerdir?
Gül yaprakları A, E ve C vitaminleri bakımından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirirken sindirim sistemini rahatlatır. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan gül toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Uyku ile ilgili yaşadığınız problemlerde rahatlama hissi vererek size destek sağlar. Antiseptik özelliği olduğu için güçlü bir mikrop öldürücüdür. Sindirim sistemi sorunlarından ishale iyi gelir. Bağırsaklarınızı rahatlatır.
Önemli notlar:
Eğer ciddi bir hastalığınız varsa, lütfen tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.
Blog yazılarımız bilgilendirme amaçlıdır ve kayıt tarihindeki bilimsel verilerle göre hazırlanmıştır. İçeriklerimizin geliştirilmesinde Memorial Sağlık Grubu, Acıbadem Sağlık Grubu ve Medical Park Hastaneleri Sağlık rehberlerinden yararlanılmıştır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Daha fazla bilgi edinmek için lütfen doktorunuza başvurunuz.