Kayıt Ol
Yeni Şifre
Aspir Çiçeği
Aspir papatyagiller familyasından 50–100 cm boyunda, yaz sonuna doğru sarı, kırmızı, krem, beyaz ve turuncu çiçekler açan, kuraklığa dayanıklı, yazlık karakterde ve ortalama 110-140 gün arasında yetişebilen tek yıllık bir bitki türü. Dikenli ve dikensiz türleri bulunmaktadır. Şifalı bitkilerde yaygın olarak bulunan birçok fitoterapötik özelliğe sahiptir.
Faydaları Nelerdir?
Güçlü bir antibakteriyeldir. Omega 6 bakımından zengin, aynı zamanda E ve K vitaminleri bakımından da zengin değerli bir bitkidir. Kolesterolü düşürmeye yardımcı olur ve kardiyovasküler patoloji riskini azaltır. Kandaki kötü kolesterol seviyesini azaltır. Gribal enfeksiyonlarda tüketilen aspir çayı terleme yaptığı için bu sayede vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Sindirimi düzenler kabızlığın önüne geçer.
Güçlü bir E vitamini olan aspir çiçeği hücre yenilenmesi sağlar. Alerjik reaksiyonları önler ve vücutta serbest radikal hücrelerinin artmasının önüne geçer. Hastalıklara karşı vücudun direncini artırır. Serotonin seviyesini yükseltir. Ayrıca kan basıncını dengelediğinden felç ve yüksek tansiyon rahatsızlıklarının yaşanma olasılığını azaltır.
Önemli Notlar:
Aspir tohumlarının bitkisel yağının müshil özelliği vardır. Bu nedenle çocuklar ve hamile veya emziren kadınlar için şiddetle kontrendikedir. Antiplatelet tedavisi gören veya antikoagülan kullanan kişiler de kullanımından kaçınmalıdır.
Blog yazılarımız bilgilendirme amaçlıdır ve kayıt tarihindeki bilimsel verilerle göre hazırlanmıştır. İçeriklerimizin geliştirilmesinde Memorial Sağlık Grubu, Acıbadem Sağlık Grubu ve Medical Park Hastaneleri Sağlık rehberlerinden yararlanılmıştır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Daha fazla bilgi edinmek için lütfen doktorunuza başvurunuz.